






Bahan-Bahan / Ingredients :
Loyang atau bekas untuk membakar brownies
°l||l° A pan of baked brownies
1 paket salutan gula berperisa coklat
°l||l° 1 packet of chocolate-flavored candy coating
50 batang kayu lolipop
°l||l° 50 pieces of lollipop sticks
candy sprinkles / sugar crystals / sugar balls
AISING COKLAT / CHOCOLATE FROSTING
2 3/4 cawan gula aising
°l||l° 2 3/4 cups icing sugar
6 susdu makan serbuk koko
°l||l° 6 tablespoons cocoa powder
6 sudu makan mentega
°l||l° 6 tablespoons butter
5 sudu makan susu sejat
°l||l° 5 tablespoons evaporated milk
1 sudu kecil esen vanila
°l||l° 1 teaspoon vanilla extract
Cara-Cara / Directions :
AISING COKLAT / CHOCOLAATE FROSTING
1.Di dalam mangkuk sederhana, ayakkan bersama gula aising dan koko, dan ketepikan.
In a medium bowl, sift together the icing sugar and cocoa, and set aside.
2.Dalam mangkuk besar, pukul mentega hingga sempurna, kemudian pukul adunan gula aising dan koko tadi berselang-seli dengan susu sejat. Masukkan esen vanila. Pukul hingga ringan dan kembang. Jika perlu, laraskan adunan dengan lebih susu atau gula.
In a large bowl, stir butter until smooth, then gradually beat in the batter of icing sugar and cocoa alternately with evaporated milk. Blend in vanilla extract. Beat until light and fluffy. If necessary, adjust consistency with more milk or sugar.
BROWNIE CAKE POPS
1.Sediakan loyang atau bekas pembakar yang besar dan letakkan aluminium foil di dalamnya.
Prepare a large baking sheet by aluminum foil on it.
2.Gunakan mangkuk yang besar dan masukkan brownies. Hancurkan brownies dengan menggunakan tangan anda sehingga halus.
Use a large bowl and place the brownies inside it. With your hands, crumble the brownie until it becomes smooth.
3.Kemudian, tuangkan 1/2 cawan aising coklat, kisarkan bersama dengan brownies yang telah hancur tadi. Sebatikan adunan tadi dengan tangan.
Then, pour half cup of chocolate frosting. Blend with the crumbled brownies, mixing well with your hands.
4.Kemudian, letakkan kek berbentuk bebola mini dalam loyang pembakar. Masukkan loyang ke dalam peti sejuk selama dua jam.
Then, place the ball-shaped mini cakes in the baking sheet. Put in the freezer for about two hours.
5.Sementara itu, cairkan salutan gula berperisa coklat dengan kaedah "double boiler". Gunakan mangkuk kaca yang tahan panas, letakkan mangkuk tersebut di atas periuk. Isi air ke dalam periuk tersebut. Letakkan salutan gula berperisa coklat itu tadi ke dalam mangkuk tersebut dan gaulkan hingga cair.
Meanwhile, melt sugar coating chocolate-flavored with 'double boiler' method. Use heat-resistant glass bowl, place the bowl over a pot. Fill water into the pot. Place the sugar coating chocolate-flavored in a bowl and stir until melted.
6.Kacau salutan coklat cair tadi dan celupkan bebola mini sepenuhnya ke dalam salutan coklat itu.
Stir the melted coating and dip the prepared balls of cake. Cover each bit completely.
7.Seterusnya, putarkan atau bebola mini di dalam mangkuk dengan taburan coklat atau gula kristal atau bebola gula. Pastikan salutan coklat cair tadi terus menjadi basah untuk memastikan bahawa coklat akan melekat dengan baik.
Next, roll the jumps inside a bowl with chocolate sprinkles or sugar crystals or sugar balls. Make sure the coating continues to be wet to ensure that the chocolate will stick well.
8.Cucukkan batang kayu lolipop pada setiap satu bebola mini. Sejukkan sekali lagi dan hidangkan ketika sejuk.
Place lollipop stick on each one of the cake balls. Refrigerate them once more and serve cold.
Photo sources : Google